ηχογραφημενες εκπομπες

ή αλλιώς Podcast, είναι η παρουσίαση (σε συνέχειες πολλές φορές), ψηφιακού υλικού (εικόνας-ήχου), από έναν ή περισσότερους παρουσιαστές, που προσφέρεται για ακρόαση ή download από το διαδίκτυο.
Τα podcasts που θα βρείτε εδώ, είναι σειρές με συγκεκριμένο θέμα, ή και όχι, αλλά πάντα με την καλύτερη διάθεση των παραγωγών τους και φυσικά με μουσικές που διατίθενται με άδεια creative commons.
Τα 30 λεπτά, προέκυψαν από τη φράση “Everyone will be famous for 15 minutes” του Andy Warhol. Κάθε επεισόδιο των 30 λεπτών δημοσιότητας, είναι μια σύντομη παρουσίαση ενός καλλιτέχνη, ενός γκρούπ ή μιας ομάδας καλλιτεχνών με γεωγραφικά ή μουσικά κριτήρια, που διαθέτουν τη δουλειά τους ελεύθερα για ακρόαση και download, με άδεια creative commons. Όλα τα επεισόδια είναι ελεύθερα για ακρόαση και download με την ίδια άδεια χρήσης.
Τα “Mood Shots” είναι ήχοι, μουσικές και λόγια σερβιρισμένα σε σφηνοπότηρο, είναι συνταγές τόνωσης της διάθεσής μας, χρειάζεται 30 λεπτά για να επιδράσουν, και ένα μόνο χαμόγελο για να ξαφνιάσουν. Δοκιμάστε τα άφοβα. Οι μουσικοί, μας διαθέτουν το έργο τους για ελεύθερη αναμετάδοση (Creative Commons licence). Όλα τα επεισόδια είναι ελεύθερα για ακρόαση και download με την ίδια άδεια χρήσης.
To Yammy tunes είναι ένα podcast που φιλοδοξεί εκτός από τ’αυτιά, να ερεθίσει και τον ουρανίσκο. Ανάλογα με τη διάθεσή σας πρόκειται για ένα podcast με συνταγές για διάφορες περιστάσεις και χαρακτήρες μετά μουσικής, ή για μουσικές επιλογές με συνοδεία γαστριμαργικών φαντασιώσεων και εύγευστων υλικών. Όλα τα επεισόδια είναι ελεύθερα για ακρόαση και download με την ίδια άδεια χρήσης.
To freebie είναι ένα podcast για τις εναλλακτικές μορφές που μπορεί να πάρει η καθημερινότητα. Aπό προτάσεις για έναν “άλλο” τρόπο ταξιδιού, έως προτάσεις για έναν “άλλο” τρόπο εκπαίδευσης, το freebie φιλοδοξεί να καλύψει, όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Γι’αυτό μη διστάσετε να μας προτείνετε τομείς που σας ενδιαφέρουν. Όλα τα επεισόδια είναι ελεύθερα για ακρόαση και download με την ίδια άδεια χρήσης.
To “παράλληλο σύμπαν” ξεκίνησε σαν καθημερινή ηχογραφημένη εκπομπή η οποία ήταν στην διάθεση του ακροατή κάθε πρωί στις δέκα. Ο Bohris και η Hana χρησιμοποιούν για πρώτη φορά τα πραγματικά τους ονόματα και φυσούν τις καπνισμένες τους κάνες μπροστά από τα μικρόφωνα… Αναμένεται να πυροβολούν ζωντανά ή ηχογραφημένα, όταν οι περιστάσεις και τα γεγονότα το επιβάλλουν. Το “παράλληλο σύμπαν” στην ουσία είναι ένα δίκανο.
Advertisements