Αδωνις εφα η Αδωνις ufo

Πολιτικός: ένας άνθρωπος έτοιμος να κάνει τα πάντα για τους εργαζόμενους, εκτός να γίνει ένας απ’ αυτούς. Τζιουτζ

“Είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής! Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία…”

Σπάνιο, αδύνατο θα έλεγα μέχρι σήμερα και να όμως που έφθασε η μέρα που συμφωνώ με τον κύριο Γεωργιάδη, κοινώς “Μπουμπούκο”. Γιατί, μα γιατί τον εξοργίσατε πάλι τον άνθρωπο; Για 300 ψωροαυτοκινητάκια, με πληρωμένες βενζίνες, σέρβις, ασφάλειες κλπ έξοδα; Δε σας είπε είναι μόλις 1.400 κυβικά. Τα ξέρω τα είδα. Ένα τέτοιο με προσπέρασε την προηγούμενη εβδομάδα. Ναι το θυμάμαι καλά. Ήταν μια μαύρη μερ(σ)εντούλα, με φιμέ τζάμια – για να μη χτυπάει ο ήλιος τον κύριο που είναι μέσα και νομίζουν οι κακεντρεχείς ότι μαύρισε από το σκι σε Ελβετικό θέρετρο. Θυμάμαι ακόμα τις κρατικές πινακίδες της μερ(σ)εντούλας – δε σας πιστεύω ότι δεν υπάρχει λίμο στα 1400 κυβικά. Θυμάμαι πολύ καλά γιατί είχε κολλήσει πίσω μου – κι εγώ 1400 έχω- στις ανηφορικές στροφές προς Επίδαυρο και με προσπέρασε με άνεση λίγο πριν τη στροφή, σε δρόμο με διπλή διαγράμμιση. Εντάξει πήγαινε πάνω από το όριο ταχύτητας, αλλά καταλαβαίνω. Κάποια συνάντηση θα είχε ο άνθρωπος επείγουσα κι έπρεπε ο σωφέρ να προλάβει. Τι ίσα κι όμοια είμαστε, εγώ που πήγαινα τα παιδιά στη γιαγιά κι αυτός που έχει την τύχη της χώρας στα χέρια του; Είναι γνωστό πως υπουργοί, αλλά και ενίοτε οι “κυρίες” τους, έχουν προτεραιότητα στο δρόμο. Τι κι αν δεν το προβλέπει ο ΚΟΚ;

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι σας εξοργίζει σ’ αυτό το βιντεάκι; Δηλαδή εσείς θεωρείτε λογικό να παίρνουν οι βουλευτές, οι υπουργοί κλπ υψηλόβαθμοι τα ΜΜΜ για να πάνε στις δουλειές τους. Πρώτα απ’ όλα αυτές οι προσωπικότητες δεν επιτρέπεται να ιδρώνουν. Μπορείς ιδρωμένος να πιάνεις τις χρυσές πένες για να υπογράφεις τα “σωτήρια” μνημόνια; Μπορείς να χαιρετήσεις τα εξέχοντα μέλη του ΔΝΤ με ιδρωμένη παλάμη ή μασχάλη; Αυτό σημαίνει προσβολή στους ευεργέτες και αυτόματη έξοδο από το ευρώ, θα το διακινδυνεύατε; Δεύτερον και σημαντικότερο, πως θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι; Τι δηλαδή νομίσατε πως επειδή στο άρθρο 4 του Συντάγματος αναφέρεται πως “Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες” είμαστε όλοι ίσοι; Δηλαδή το να είσαι υπουργός, βουλευτής δεν είναι τίτλος ευγενείας; Δε σε κάνει ανώτερο άνθρωπο; Και τι θέλετε δηλαδή να έχουμε εκπροσώπους κοινοβουλίου σαν αυτούς εδώ παρακάτω;

Δηλαδή τι θέλετε, Σουηδία να γίνουμε;Διαβάστε εδώ αποσπάσματα από από το κείμενο της Anna Malm ανταποκρίτριας της βραζιλιάνικης Patria Latina δημοσιευμένο στην Pravda, καθώς γράφει για την έλλειψη προνομίων των Σουηδών πολιτικών:

“ Η κοινωνική δομή στη Σουηδία, από την ίδρυση του κράτους τους, προσανατολίστηκε και οργανώθηκε με κεντρικό άξονα την κοινωνική ισότητα, ανάμεσα στα μέλη της. Η κοινωνική ισότητα ήταν αλλά και παραμένει ένας από τους κεντρικούς στόχους της κοινωνικής, αλλά και πολιτικής οργάνωσης. Αυτό σημαίνει πως οι πολιτικοί, αλλά και οι υπουργοί δεν περιμένουν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση στη Σουηδία.

Προσωπικά συνάντησα υπουργούς σε πολύ υψηλά πόστα οι οποίοι χρησιμοποιούσαν για να πάνε στο γραφείο τους το ίδιο με μένα λεωφορείο, τρένο ή συρμό του μετρό. Η χρήση των ΜΜΜ, αλλά και γενικότερα η μπουγάδα, η καθαριότητα, αλλά και τα ψώνια του σπιτιού θεωρείται ατομική υποχρέωση του καθένα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, των υπουργών και των μελών του κοινοβουλίου……

Όχι οι πολιτικοί στη Σουηδία δεν έχουν σωφέρ ή ειδικούς συμβούλους….Με χαρά μπορούμε να σημειώσουμε πως οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις οδήγησαν στο να βλέπουμε τους σύγχρονους Σουηδούς πολιτικούς να πλένουν μόνοι τους τα ρούχα τους σε δημόσια πλυντήρια, ή απλά να έχουν πλυντήριο σπίτι τους και το χρησιμοποιούν, καθώς ο θεσμός “οικιακή βοηθός” απλά δεν υπάρχει πια στη Σουηδία.”

Πείτε μου τώρα και αν τολμάτε διαφωνήστε μαζί μου θα θέλατε να έχετε στο τρένο, στο λεωφορείο, στο μετρό δίπλα σας το “Μπουμπούκο” που θα κουβαλάει συν τοις άλλοις και τ’ άπλυτά του για να τα πάει στο κοινόχρηστο πλυντήριο κοντά στο Σύνταγμα, προκείμένου να τα παραλάβει μετά τη λήξη της ημερήσιας συνεδρίασης; Είναι εικόνα αυτή τώρα; Είναι πολιτισμός; Εκατοντάδες βουλευτές κάθε μέρα, με τόνους άπλυτα ο καθένας -γιατί εδώ που τα λέμε οι πολιτικοί μας δεν αντέχουν τη “βρωμιά”, να κατεβαίνουν σε απόσταση αναπνοής από την ακρόπολη – να τους βλέπουν και οι τουρίστες- για να πάνε για πλύσιμο; Άσε που κι εμείς θα έπρπεπε ν’ ανεχτούμε τη μπόχα τους στο μετρό δίπλα μας. Όχι, αυτό δε θα τ’ αντέξω. Έχω αντέξει μνημόνια, χαράτσια, κατάργηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ δεινά, αλλά αυτό όχι.

Advertisements