φτανει πια ρε παπατζα

Αντιγράφω από το Κουτί της Πανδώρας:

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στη κοινοβουλευτική του ομάδα άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ήθελε να σύρει τη χώρα στις εκλογές και μάλιστα «δεν θέλει να κυβερνήσει αλλά να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση».

«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα επιτρέψει η χώρα να συρθεί τρίτη φορά σε εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και υπεραμύνθηκε της θέσης του να μην μετέχει σε κυβέρνηση με ΝΔ- ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα κατέρρεε γρήγορα.

Επίσης εκτίμησε ότι οι πολίτες επικρότησαν τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο η ΔΗΜΑΡ χειρίστηκε τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις και μίλησε για ένα νέο δικομματισμό: από την μια η δεξιά πολυκατοικία και από την άλλη «η λαϊκιστική και ανεύθυνη αριστερά που ερωτοτροπεί με την έξοδο από ευρώ». Υποστήριξε ότι αυτή δεν είναι η δική μας αριστερά.

Κάλεσε τους πολίτες που εμφορούνται από τις ιδέες του αριστερού ευρωπαϊσμού να συνταχθούν με το κόμμα του.

Μετεκλογικά εμείς θα διαπραγματευτούμε την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής μέχρι το 2018 και θα προτάξουμε την κατάργηση της νομοθεσίας για τη μείωση του κατώτερου μισθού αλλά και την εφαρμογή ενός αναπτυξιακού προγράμματος υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες του κ. Κουβέλη για την κατάσταση που βιώνουμε και η ιστορία είμαι σίγουρος πως θα τις καταγράψει ακέραιες.

Ο κ. Κουβέλης είναι ο βασικός υπεύθυνος που δεν έχουμε ήδη μια κυβέρνηση της αριστεράς και γι’αυτό προσπαθεί να χρεώσει την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκείνος που διαχώρισε τη θέση του μεγεθύνοντας τις διαφορές, και που τώρα προσπαθεί να γιγαντώσει με διαστρεβλώσεις και αγαθοδηθενηφάλιες λογικοπαγίδες, προσπαθώντας να θρέψει το ποσοστό του κόμματός του, εκτός από το ξεγύμνωμα του ΠΑΣΟΚ και, από το την τάχαμου ανευθυνότητα και αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η “δεξιά πολυκατοικία” ενώνεται για να αποτρέψει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της αριστεράς, εκείνος εστιάζει την προσοχή και τα πυρά του στη “λαϊκιστική και ανεύθυνη αριστερά”. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενωμένος τώρα θα είχαμε ήδη κυβέρνηση και χωρίς διερευνητικές εντολές. Ο λόγος που δεν έχουμε είναι γιατί ο κ. Κουβέλης προφανώς έκρινε ότι το συμφέρον της πατρίδας ταυτίζεται με την εκδήλωση των διαφωνιών του με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια, αν δεύτερο κόμμα ήταν το χρυσουλί πουρνό, θα έθετε ο δημοκρατικός κ. Κουβέλης, όρο συμμετοχής του δεύτερου κόμματος στην κυβέρνηση προκειμένου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση στην κοινωνία?

Γιατί άραγε “μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα κατέρρεε γρήγορα”, ενώ με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ όχι? Εφόσον η πολιτική της κυβέρνησης, όποια κι αν είναι αυτή, είναι να παίρνει αποφάσεις που εξαθλιώνουν το λαό και δίνουν συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους για την κατάσταση, η κατάρρευσή της θα πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον αναμενόμενη, αν όχι επιβεβλημένη. Είναι η πολιτική μιας κυβέρνησης που την κάνει βιώσιμη και όχι τα πρόσωπα ή ο αριθμός των βουλευτών.

Εφόσον ο κ. Κουβέλης πίστευε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας ο άμεσος σχηματισμός κυβέρνησης, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει και να αποδείκνυε στην πράξη το ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ τη στιγμή που δεν το έκανε ή το συμφέρον της χώρας δεν πλήττεται και τόσο με την προσφυγή στις κάλπες ή ο φόβος για γρήγορη κατάρρευση της κυβέρνησης κρύβει το διαχωρισμό του συμφέροντος της χώρας από το συμφέρον του λαού της.

Advertisements